Scootmobiel aanvragen

Wanneer je een scootmobiel wil aanvragen via de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO), dan raden we je aan dit artikel goed door te nemen. De wet is in het leven geroepen om mensen die hulp nodig hebben tegemoet te komen. Niet iedereen komt in aanmerking voor de aanvraag van een scootmobiel via deze wet.

Het is belangrijk eerst te weten te komen of je in aanmerking komt voor de aanvraag van de vergoeding van de scootmobiel. Volgens de wet krijgen mensen die slecht ter been zijn en niet met het openbaar vervoer kunnen reizen een taxikostenvergoeding of een scootmobiel. Om zeker te weten of je hiervoor in aanmerking komt verwijs ik je naar de gemeente. Hier kun je de benodigde formulieren aanvragen om voor de scootmobiel in aanmerking te komen.

Het is een misverstand dat de de scootmobiel niet aangevraagd kan worden. Dit misverstand is veroorzaakt door het schrappen van een aantal andere regelingen. Met die regelingen kon je voorheen hulpmiddelen die voor tijdelijk gebruik waren, zoals krukken, rollators en douchestoelen aanvragen. Mocht je hiernaar op zoek zijn dan moet je contact opnemen met je zorgverzekeraar. Die kan u meer informatie geven rondom de procedures en vergoeding van deze hulpmiddelen.

Als je meer informatie wil inwinnen over de Wmo-voorzieningen en het aanvragen van de scootmobiel dan kun je contact opnemen met het Wmo-loket van jouw gemeente. In sommige gemeentes kun je ook online terecht voor antwoorden op je vragen. De website waar je dan op kunt kijken is regelhulp.nl.