Opvouwbare scootmobiel proefrit

Wanneer je een opvouwbare scootmobiel wil gaan aanschaffen is het erg aan te raden om eerst een proefrit aan te vragen. Dit is gebruikelijk, net als bij auto’s en scooters, zodat je niet voor ongewenste verassingen komt te staan. Het is altijd vervelend wanneer een aankoop achteraf niet meer bevalt. Weet ook dat wanneer je een proefrit aanvraagt je niet tot aankopen verplicht bent.

Tijdens de proefrit kun je goed nagaan of het een fijne opvouwbare scootmobiel is en of alle specificaties kloppen. De ene scootmobiel is de andere niet en niet altijd kloppen specificaties zoals de maxmum snelheid. Verder kun je de proefrit gebruiken om het vouwaspect te testen. Je kunt de scootmobiel wellicht in de winkel opvouwen of bij een meegebrachte auto. Je weet dan direct of de opvouwbare scootmobiel in de auto past en je hem dus overal mee naartoe kunt nemen.

Naast een proefrit bij de dealer zelf is het in sommige gevallen mogelijk om online of via de telefoon een proefrit thuis aan te vragen. Dit is ideaal, want je weet dan direct hoe de opvouwbare scootmobiel in jouw directe omgeving functioneert. Dingen waar je wellicht niet aan denkt, zoals het op en af rijden van het stoepje voor de deur of het grindpaadje in het park zijn mogelijke struikelpunten. Testen in de leefomgeving is daarom erg aan te raden. De scootmobiel moet immers wel veilig zijn.