Opvouwbare scootmobiel

De opbouwbare scootmobiel is zo gemaakt dat hij gemakkelijk overal mee naar toe te nemen is. Het is natuurlijk ideaal om de opvouwbare scootmobiel even op te bergen of mee te nemen achter in de auto. Wanneer je hem weer nodig hebt vouw je hem weer uit en je rijdt zo weg. Het is een ideale oplossing voor mensen die iets minder mobiel worden.

Waar moet je op letten

Als je een opvouwbare scootmobiel gaat aanschaffen moet je op een aantal dingen letten. Het eerste waar je misschien naar kijkt is de kleur en het model. Toch is dat niet het belangrijkste. Het allerbelangrijkst is dat de scootmobiel eenvoudig op te vouwen is en je dit wellicht ook zelf kan doen. Het kan vervelend zijn om steeds hulp te moeten vragen bij het opbergen van je scootmobiel.

Opvouwbare scootmobiel testen

Daarnaast is het zeer aan te raden de opvouwbare scootmobiel te testen. Dit kan op allerlei locaties en soms mag je hem even meenemen. Je kunt de opvouwbare scootmobiel dan in je eigen omgeving testen. Dit is belangrijk, want hier ga je hem immers het meeste gebruiken. Wanneer je de scootmobiel aan het testen bent kun je ook gelijk de accu testen, wel zo makkelijk! Ook de accu is erg belangrijk. Sommige accu’s staan erom bekend dat ze erg lang mee kunnen. Vraag hiernaar, maar controleer het zelf ook even. Neem de opvouwbare scootmobiel mee naar een winkelcentrum in de buurt en maak wellicht een extra groot ommetje. Kun je voldoende terrein berijden dan zit dit aspect wel snor. Let er wel op dat de accu met de jaren wat achteruit kan gaan. Mocht de accu te zwak zijn, dan is het in sommige gevallen ook mogelijk een sterkere te plaatsen.


Snelheid opvouwbare scootmobiel

Wellicht is de snelheid van de opvouwbare scootmobiel voor jou ook van belang. Meestal is dit het geval wanneer je grote afstanden wil afleggen. Het is dan vervelend als je continu ingehaald wordt door mensen op de fiets of te voet. Vraag hier dan ook naar, maar let wel op dat de door de fabriek meegegeven maximum snelheid niet altijd klopt. Soms is de opvouwbare scootmobiel sneller of langzamer dan staat aangegeven.

Materialen

Verder zijn de materialen van de opvouwbare scootmobiel ook van belang. Er zijn metalen die lichter zijn dan andere en dat komt de beweegbaarheid en het gemak van opvouwen van de scootmobiel ook ten goede. Wanneer hij erg zwaar is kan dit voor problemen zorgen. Zeker als je wat moeilijk te been bent.

Opties scootmobiel

Net als bij auto’s kun je op opvouwbare scootmobielen ook opties nemen. Zo kun je in sommige gevallen een extra opbergvak aanschaffen of zelfs een ingebouwde radio. Denk hier van te voren alvast over na, zodat je niet overvallen wordt door opdringerige verkopers die je allerlei opties proberen aan te smeren. Toch kunnen ze interessant zijn, zeker als je verwacht de opvouwbare scootmobiel nog langere tijd te gebruiken.

Afmetingen opvouwbare scootmobiel

De afmetingen zijn bij opvouwbare scootmobiel meestal van groot belang. Meet van te voren alvast de plek op waar je de mobiel wil opslaan en eventueel mee wil vervoeren. Dan kun je in de winkel naar de afmetingen vragen en wellicht al wat scootmobielen afstrepen. Dit kan je geweldig helpen bij de keuze. Je zal niet de eerste zijn die er achteraf achterkomt dat de opvouwbare scootmobiel net niet in opgevouwen stand achterin de auto past.

Garantie opvouwbare scootmobiel

Ten slotte raad ik ook aan om naar de garantie van de opvouwbare scootmobiel te vragen. Vaak denk je hier niet aan als je deze net aanschaft. Toch is het fijn om hiervan op de hoogte te zijn en precies te weten wat binnen de garantie valt en wat niet.

Samenvattend

Samenvattend een opvouwbare scootmobiel is ideaal als je minder te been bent, maar toch mobiel wil blijven. De opvouwbare scootmobiel kun je vaak snel opvouwen en in de auto stoppen of opbergen in de kast. Zorg wel dat de accu en de snelheid aan je eisen voldoen, want achteraf upgraden kan prijzig zijn. Vergeet niet te vragen om een proefrit, zo weet je precies wat de scootmobiel kan en of het wat voor je is. Laat je ook goed informeren over de garantie, want deze informatie kan altijd van pas komen.