Opvouwbare scootmobiel kopen

Voor zowel een tweedehands opvouwbare scootmobiel als een nieuwe scootmobiel zijn er een aantal belangrijke punten waar je op moet letten. Ik zal je in het kort langs deze punten nemen en je wat tips geven. Allereerst is het natuurlijk van belang dat de accu goed is. Je wil er natuurlijk zeker van zijn dat je voldoende afstand kunt afleggen met de opvouwbare scootmobiel. Een normaal bereik voor een scootmobiel ligt tussen de 20 en 30 kilometer. De banden van scootmobielen zijn meestal in orde, ze zijn vaak gemaakt van dik rubber en de kwaliteit varieert niet zo. Wat wel van belang is zichtbaarheid in het verkeer. De scootmobiel moet als je er ’s avonds gebruik van wil maken voorzien zijn van voor en achter verlichting. Misschien denk je de opvouwbare scootmobiel in eerste instantie niet in het donker te gebruiken, maar in de winter is het al snel donker. Het is daarom zeer aan te raden om te controleren of dit wel in orde is.

Op een andere pagina noemden we de afmetingen al. De reden dat je tot de aanschaf van een opvouwbare scootmobiel over gaat is waarschijnlijk het formaat. Meet daarom van te voren alvast op waar je de scootmobiel gaat stallen en waarmee je hem eventueel gaat vervoeren. Ondanks dat de scootmobiel opvouwbaar is neemt deze nog wel aanzienlijke ruimte in beslag. Onderschat dit niet en vraag dit dan ook goed na bij aanschaf. In sommige gevallen kun je de opvouwbare scootmobiel als test meenemen en enkele uren gebruiken. Dit is ideaal, want het echt proberen gaat natuurlijk boven het meten.

Het comfort verschilt ook erg per opvouwbare scootmobiel. Test dit zoals je een bureaustoel test. Dit is eigenlijk hetzelfde princiepe, vaak zijn er verstelbare armleuningen aanwezig, een in hoogte verstelbaar stuur en stoel is ideaal. Zo kun je ervoor zorgen dat de scootmobiel precies aansluit op jouw formaten, zodat je zo comfortabel mogelijk van je scootmobiel gebruik kunt maken.


Als laatste noem ik de snelheid, het gewicht en garantie van de opvouwbare scootmobiel. Dat ik deze als laatste noem heeft geen directe reden, want ze zijn even belangrijk als de eerder genoemde punten. De snelheid is over het algemeen hetzelfde gezien de opvouwbare scootmobiel net als andere voertuigen aan de verkeersregels moet voldoen. Toch kan het een punt zijn waar je toch even navraag over wil doen, zeker als je de scootmobiel voor langere afstanden wil gebruiken. Het gewicht is bij een opvouwbare scootmobiel van groot belang. De reden dat je voor een opvouwbare mobiel kiest is waarschijn lijk het makkelijk opbergen, meenemen. Dit gaat natuurlijk niet zo makkelijk als de scootmobiel meer dan 80 kilo weegt. Ten slotte de garantie. Let erop of deze met de scootmobiel geleverd wordt, het is goed te weten wat onder de garantie valt en wat niet, zeker als er iets kapot gaat!